L'Escola Municipal d'Art (EMA) de Girona té «molt avançades» amb el Departament d'Ensenyament les converses per convertir-el centre en una escola reglada que pugui oferir titulacions de grau mitjà i superior, de manera que els alumnes de les comarques gironines que cursen el Batxillerat artístic no hagin necessàriament d'anar a Barcelona per completar la seva formació amb una especialització.

El regidor Carles Ribas va avançar ahir la intenció de l'Ajuntament de Girona d'homologar l'escola i poder oferir les titulacions amb vista al curs vinent 2017/2018.

La intenció és crear una oferta de titulacions complementària a la que ofereix l'Escola de Belles Arts d'Olot. En cap cas s'abandonaria la formació no reglada que des de fa anys ofereix l'EMA i que té un bon nombre d'alumnes entre les persones d'edat avançada.

«Tenim un planter de professors de luxe per complementar la formació que ofereix Olot en grau mitjà i superior», va dir Jordi Armengol, director de l'EMA, i va apuntar a una oferta de titulació de grau superior en alguna especialitat de disseny.

En aquest sentit, la UdG havia ofert durant uns anys una titulació pròpia que després es va extingir, Disseny de Producte.

Carles Ribas i Jordi Armengol van presentar en roda de premsa la programació del curs que ara comença, que ofereix formació i tallers de dibuix, pintura, gravat, escultura o ceràmica, i que ahir, només d'obrir les matriculacions, ja va omplir en unes poques hores quatre o cinc cursos.

La demanada va per bon camí», va assegurar Armengol. L'EMA va sumar el curs passat 589 alumnes en les seves diferents propostes formatives, més 402 alumnes dels diferents recursos educatius que el centre ofereix a les escoles de la ciutat.

«L'escola està viva», va dir Armengol, que també és professor del centre i va anunciar del 12 al 15 de setembre unes jornades de portes obertes per convidar la ciutadania a descobrir l'edifici (Centre Cultural La Mercè) i l'oferta formativa.

Entre les novetats d'aquest any destaca l'ampliació de l'oferta formativa de matins -aquesta franja horària guanya adeptes-, a més de la introducció dels cursos intensius de 12 hores «Descobrir l'EMA», la posada en marxa d'un curs d'introducció a l'aquarel·la a càrrec del professor Evdokim Perevalsky o la il·lustració amb dibuixos i arquitectura construïda amb paper.

L'EMA oferirà al llarg d'aquest curs tres exposicions a càrrec dels artistes Pep Camps, Núria Gimbernat i Clara Oliveras.

Les classes començaran el proper 1 d'octubre. Aquest és el segon any de gestió electrònica de la matrícula, fet que exigeix el pagament immediat i ha permès escurçar el temps entre la matrícula i l'inici de curs.