03 de setembre de 2016
03.09.2016

I PER QUÈ NO A CATEQUESI?

05.09.2016 | 07:18

Segurament els pares ja heu decidit o potser encara penseu en les activitats «extraescolars» per als vostres fills, atenent les seves peticions o els vostres criteris amb el desig d'oferir-los una bona preparació per a la vida. Heu pensat en la necessitat de la formació cristiana o catequesi per als vostres fills? Certament que la música, els idiomes, l'esport o altres matèries tenen importància per al seu procés de formació, però també en té la catequesi com a formació en la vida cristiana. Tanmateix, és necessari que vosaltres estigueu ben convençuts que la formació cristiana és molt important per al seu creixement i per a la seva personalitat.
Desitjo donar resposta telegràficament a la pregunta que alguns es poden fer: per a què serveix la catequesi?
- A la catequesi descobriran que Déu se'ns ha donat a conèixer; se'ns ha manifestat, sobretot en la Sagrada Escriptura, la Paraula de Déu. Si es té experiència del Déu de l'amor i de la llibertat no s'adoraran altres déus.
- A la catequesi coneixeran Jesucrist i la seva proposta de vida. Si el coneixen, el podran estimar i tenir-hi fe.
- A la catequesi comprendran i es prepararan per a les celebracions dels sagraments, eucaristia, penitència, confirmació... accions simbòliques en les quals Jesucrist es fa present i actua oferint els seus dons.
- A la catequesi aprendran les actituds fonamentals per a la vida, virtuts i valors, però alhora el perquè d'aquestes actituds i d'aquests valors. No és suficient saber què cal fer, cal també conèixer el perquè.
- A la catequesi escoltaran respostes a les preguntes més importants de la vida, i que en molts moments segur que es plantejaran.
- A la catequesi coneixeran testimonis vivents de Jesucrist, els catequistes. Descobriran cristians i cristianes que ofereixen la fe de l'Església amb el seu testimoniatge i mestratge.
- A la catequesi s'entrenaran a pregar, a escoltar el Senyor, a parlar-hi, a lloar-lo, a donar-li gràcies.
- A la catequesi podran fer experiència que ells són Església.
- A la catequesi valoraran la seva condició de cristians, fills i filles de Déu, i en podran donar raó. [...] (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona