05 de setembre de 2016
05.09.2016

El papa Francesc proclama santa la mare Teresa de Calcuta

El pontífex canonitza la religiosa en una cerimònia a la plaça de Sant Pere davant de 100.000 persones, entre les quals la reina Sofia

06.09.2016 | 07:25
El Papa durant la cerimònia.

El papa Francesc va canonitzar ahir la mare Teresa de Calcuta, de qui va destacar que es va fer sentir davant els poderosos culpables de crear la pobresa, en una cerimònia a la plaça de Sant Pere a la qual van assistir més de 100.000 persones, entre les quals la reina Sofia. Francesc va reconèixer que serà difícil anomenar-la "santa Teresa" perquè "la seva santedat va ser tan propera a nosaltres, tan tendra i espontània que se li seguirà dient mare, mare Teresa".

El Papa va elogiar durant l'homilia de la canonització la tasca de la mare Teresa "en defensa de la vida humana". Francesc va destacar que durant tota la seva vida va estar "a disposició de tots per mitjà de l'acollida i la defensa de la vida humana, tant la no nascuda com l'abandonada i descartada".

El pontífex va valorar de la monja premi Nobel de la Pau el 1979 la seva lluita contra l'avortament i com sempre assegurava que "el no nascut és el més feble, el més petit, el més pobre". Francesc va posar l'accent, pronunciant amb força i repetint, que la mare Teresa "ha fet sentir la seva veu als poderosos de la Terra, perquè reconeguessin les seves culpes davant els crims de la pobresa creada per ells mateixos".

La mare Teresa de Calcuta s'ha convertit en santa 19 anys després de la seva mort, el 5 de setembre, i després d'un ràpid procés de canonització ja que va ser proclamada beata el 19 d'octubre de 2003 a una altra cerimònia multitudinària al Vaticà. Un procés per al qual s'han necessitat dos miracles aprovats -un per a la beatificació i un altre per a la canonització- i que han estat la "curació inexplicable" d'una dona índia de religió animista, Mónica Bersa, de 34 anys, que patia un tumor a l'abdomen del qual va sanar el 1998, i del brasiler Marcilio Andrino, que es va curar d'una infecció cerebral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema