De no haver estat per una mort primerenca, en l'auge encara de la seva carrera musical, Freddie Mercury hauria complert avui la rodona xifra de 70 anys. Fet que s'està celebrant aquests dies amb un repàs a la seva també variada obra en solitari, que va començar una setmana abans del propi debut de Queen.

Va ser el 1973 quan, amb els membres de la banda com a suport i sota el pseudònim de Larry Lurex, va llançar I can hear music, una versió d'un tema de The Beach Boys, amb una cara B titulada Goin 'back, que estaven a disposició del públic des del llançament d'un àlbum especial pel 60 aniversari del seu naixement.

Deu anys després, la iniciativa es repeteix. En versió doble CD, digital i com una caixa de vinils acolorits de set polzades i edició limitada, tornen al mercat tots els senzills que va publicar sense Queen sota el títol de Freddie Mercury: Messenger of the Gods - The Singles.

A través d'aquestes 13 cançons, és possible aïllar allò que va fer de Farrokh Bulsara (el seu nom autèntic) un artista, compositor, cantant i músic inigualable, autor de dos àlbums que, si bé no van adquirir la mateixa rellevància que el seu treball amb Queen, mereix la pena revisar: Mr. Bad Guy (1985) i Barcelona (1988), al costat de la cantant catalana, Montserrat Caballé.