07 de setembre de 2016
07.09.2016

Artistes empordanesos exposaran a l'Hermitage de Sant Petersburg

La mostra «Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l'Empordà i Salvador Dalí» s'inaugurarà a l'octubre

08.09.2016 | 07:13

El Departament de Cultura ha signat, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, un conveni de col·laboració amb el Museu Estatal de l'Hermitage de Sant Petersburg (Rússia) per a l'organització de l'exposició Surrealisme a Catalunya. Els artistes de l'Empordà i Salvador Dalí, que a més d'obres del geni de Portlligat n'inclou d'una desena d'altres artistes empordanesos.

Aquesta exposició es podrà visitar a Sant Petersburg del 28 d'octubre del 2016 al 5 de febrer de 2017.

L'exposició, comissariada per Alícia Viñas i Yuri Saveliev, difondrà la importància del moviment artístic del surrealisme a Catalunya i, més enllà de Salvador Dalí, donarà a conèixer la rellevància d'aquest corrent en el territori específic empordanès, així com els artistes empordanesos precedents, coetanis i posteriors a Dalí.

En total, s'exposaran unes 70 obres procedents de col·leccions particulars o cedides en préstec per institucions com els museus Thyssen-Bornemisza de Madrid, Cau Ferrat de Sitges, el Museu de l'Empordà de Figueres o el Museu d'Art de Cadaqués, entre d'altres.

Entre els artistes estaran representats Salvador Dalí, Ramon Pichot, Joan Massanet, Àngels Santos Torroella, Esteban Francés, Antoni Pitxot, Evarist Vallès, Eliseu Meifrèn, Frederic Marès o Ramon Reig.

Després de Sant Petersburg, la mostra es podrà visitar en una versió més reduïda a Andorra, organitzada per la Fundació Reig, a partir de març de 2017.

Alícia Viñas, especialista en art empordanès, va ser directora del Museu de l'Empordà de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema