09 de setembre de 2016
09.09.2016

Les biblioteques del Gironès ofereixen un total de 45 clubs de lectura aquesta tardor

Hi participen tretze equipaments de Girona, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori

10.09.2016 | 07:14
Club de lectura de la Biblioteca Iu Bohigas de Salt

Aquesta tardor tornen els clubs de lectura a les biblioteques del Gironès. Un total de 13 equipaments bibliotecaris ofereixen als seus lectors 45 clubs on poder compartir les ganes de llegir, fer amics i xerrar amb l'excusa d'una lectura interessant.

Ja s'ha obert el període d'inscripció a la proposta de clubs que presenten les biblioteques públiques de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori per a aquest curs 2016-2017, sota el lema «Atreveix-te a llegir en companyia!».

Durant el setembre es faran les sessions de presentació d'alguns dels clubs de lectura i posteriorment començaran les primeres sessions en els dies programats.

Aquest curs s'incorporen a la proposta conjunta les biblioteques de Cassà i de Llagostera.

A la Biblioteca Carles Rahola de Girona es farà el mercat dels clubs de lectura el dimecres 14 de setembre, a les 18.30h, dia en el qual es formalitzaran les inscripcions dels clubs d'aquest centre.

Es poden trobar clubs en els quals es comenten obres de narrativa en general, però els organitzadors destaquen la gran oferta temàtica que permet trobar el club que més interessi segons el tema o gènere literari al qual un sigui aficionat.

Hi ha clubs de novel·la negra, de teatre, de poesia, de còmic, de premsa, de literatura i cuina, de literatura i art, de literatura i cinema, alguns en llengua anglesa, entre d'altres. També podem trobar-ne que estan adreçats a joves, a nens o a persones amb dificultats lectores.

Els clubs de lectura són espais de tertúlia i debat on un grup s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo. .
Durant la trobada es pot fer un apropament crític de l'obra amb una persona que condueix la reunió.

Avui, els clubs de lectura s'han convertit en una oferta ineludible de les biblioteques i s'adrecen a tot tipus de públic, sigui diferenciat per edats, per tipus de text, per temàtica o fins i tot per poder millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre.

Per participar-hi, només cal inscriure's a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d'assistir a les reunions mensuals havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. La inscripció és gratuïta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema