La Biblioteca Pública Carles Rahola posat en marxa el Cadàver exquisit, una nova proposta de joc que forma part de Som jocs, el projecte d'activitats lúdiques del centre.

El Cadàver exquisit convida a participar en la creació literària col·lectiva a través d'un blog, i es posa en marxa aquesta mateixa setmana.

El projecte arrenca amb el text inèdit que ha cedit l'autor gironí Miquel Fañanàs, que és l'«Escriptor de capçalera» que la Biblioteca Pública Carles Rahola ha presentat a La Setmana del Llibre en català de Barcelona aquest dimarts passat dia 6 de setembre. Fañanàs és col·laborador habitual del Diari de Girona.

El Cadàver exquisit és un joc col·lectiu inventat pels surrealistes al voltant de l'any 1925. El seu origen es troba a un joc de saló on els participants escrivien una part del relat i el passaven a un altre perquè aquest el continués, sense saber el que havien fet els altres participants prèviament.

La primera frase que es va crear va ser la que li va donar nom: «Le cadavre - exquis - boira- le vin - nouveau» («El cadàver-exquisit-beurà-el vi-nou»).

Noranta anys després del primer cadàver exquisit, la Biblioteca Pública Carles Rahola vol retre un homenatge a aquest joc i actualitzar la idea a les noves tecnologies. Per aquest motiu ha creat un blog on cada mes un autor gironí encetarà el nou «cadàver» amb una entrada inicial. A l'apartat «comentaris» de l'entrada, qualsevol usuari podrà continuar el text a casa o fent servir l'ordinador de la secció Quiosc de la biblioteca habilitat per a aquesta tasca.