Un recital centrat especialment en la figura de Ramon?Llull donarà aquest divendres el tret de sortida de la nova programació musical de la Casa de Cultura de Girona. Entre setembre i desembre s'han programat un total de deu concerts, amb un cartell eclèctic on conviuran propostes clàssiques amb les músiques d'arrel tradicional, la cançó d'autor, el jazz, la lírica i la música vocal.

La figura de Ramon?Llull i la seva obra, amb una tria de faules escollides del Llibre de les bèsties, encetaran la temporada de tardor-hivern, amb un espectacle que combina música, paraula i dansa. Inspirat en la novel·la Raimon o el seny fantàstic, de Lluís Racionero, aquest primer recital anirà a càrrec del Projecte Lai, una agrupació formada per Perepau Ximenis (acordió diatònic), Baltasar Fonts (veu), Albert Cuevas (percussió i cant) i Roser Rubió (dansa i cant).

La programació d'aquesta temporada ha tornat a comptar amb l'assessorament de Joventuts Musicals de Girona, que aporta diversos noms, alguns dels quals formen part de la Xarxa de Músiques de Catalunya com Cosmos Quartet, divendres 7 d'octubre, o la jove pianista cubana Karla Martínez (l'Havana, 1988), divendres 4 de novembre, entre d'altres.

El cicle també inclou el concert de Xavi Torres Trio, inclòs en el Festival de Jazz de Girona; la guitarra clàssica, a càrrec de Tom Kerstens (18 de novembre); la clàssica a càrrec d'Oriol Mallart (baríton) i Cláudio Suzin (piano); la cançó d'autor, a càrrec de Katy Evolghli, qui oferirà un recital de música persa o un concert d'orgue a càrrec de Maria Nacy (2 de desembre). Destaca també la jove formació en sextet, amb el jove intèrpret i compositor Vernau Mier, amb un conjunt sense piano ni cap altre instrument harmònic, format per quatre instruments de vent, contrabaix i bateria.

La temporada de música tancarà amb recital que transportarà l'espectador cap a Llatinoamèrica, a càrrec de la mezzosoprano Titon Frauca i el pianista Joan Sadurní.

Les entrades (3 €) es poden comprar a través de la pàgina web de Casa de Cultura de Girona (www.casadecultura.cat), també es podran comprar pels punts habituals de venda a Secretaria de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres de 9.30 a 18 h i a l'Auditori Josep Viader 30 minuts abans de l'inici del concert.