Temporada de tardor a figueres.Joan Pera protagonitza «L'Avar».Kulunka Teatro torna per presentar l'espectacle «Solitudes».Jabier Muguruza actuarà dins el primer cicle Cançó d'Autor.

L'actor Joan Pera, la Companyia Yllana o Kulunka Teatro són alguns dels noms destacats de la nova programació escènica que es podrà veure aquesta tardor a?Figueres, que arrencarà a finals d'aquest mes de setembre i s'allargarà fins a finals ?d'any, coincidint amb la ja tradicional representació d'Els Pastorets. En total, la temporada inclou una trentena de propostes escèniques de teatre, música, dansa i espectacles infantils, repartits entre el Teatre Municipal El?Jardí i la Sala La Cate.

Seguint el model aplicat en les últimes edicions, les propostes teatrals es categoritzen en «espectacles excel·lent», amb representacions al Teatre Municipal El Jardí, i «espectacles estrella», que es podran veure a la Sala La Cate. A més, la nova temporada de tardor tornarà a comptar amb el cicle «Paraula d'actor».

Al Teatre El Jardí es podran veure obres com L'Avar, amb l'actor Joan Pera de protagonista, Chefs de la companyia Yllana o Solitudes de la companyia Kulunka Teatro i Marat/Sade de Peter Weiss, en una versió de la companyia Atalaya TNT. Aquestes últimes companyies tornaran a la capital emporadanesa, després de presentar la tardor de 2014 André y Dorine (Kulunka) i Madre Coraje (Atalaya).

La Sala La Cate acollirà tres espectacles estrella: Dona no reeducable, un monòleg interpretat per Míriam Iscla, El llarg dinar de Nadal, de la companyia Ruta 40 i Una vida al teatre, amb Enric Majó i Dafnis Balduz. En aquest espai també es podran veure tres propostes de teatre amateur i la temporada infantil.

Més música als Caputxins

Un dels espais que prenen més protagonisme aquesta temporada és l'Auditori Caputxins, que, a banda de les propostes musicals de Joventuts Musicals de Figueres, també serà l'escenari d'un monòleg teatral, La idea d'Europa, dirigit i interpretat per "scar Intente, i de la principal novetat d'aquesta temporada, el primer Cicle de Cançó d'Autor, que recull un total de cinc concerts repartits en tres dies. Feliu Ventura i Xavi Sarrià, Jabier Muguruza, Bikimel, Judit Neddermann i Cris Juanico són els protagonistes d'aquest cicle musical.

L'Ajuntament ha decidit mantenir enguany la política de preus populars, fixant en 12 € l'entrada als «espectacles excel·lent» i 10 € en els «estrella». Així mateix, també s'ofereix un paquet que inclou un espectacle de cada categoria per 18 €. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va destacar ahir al matí, en l'acte de presentació de la nova temporada escènica, que amb aquests preus el que es pretén és que «ningú pugui quedar fora de la possibilitat d'anar al teatre. A banda del preu, també busquem fer polítiques de conscienciació i foment del teatre per fomentar una cultura ciutadana».