14 de setembre de 2016
14.09.2016

El Liceu obre les portes de l'Òpera Samfaina de la mà dels germans Roca

Els del Celler de Can Roca assessoren el nou espai gastronòmic del teatre

14.09.2016 | 00:00
El Liceu obre les portes de l´Òpera Samfaina de la mà dels germans Roca

El Gran Teatre del Liceu va inaugurar ahir el nou espai gastronòmic i cultural "pera Samfaina. Situat a l'antic Espai Liceu, el local té 950 metres quadrats dividits en cinc àrees: el Rocambolesc (inaugurat abans de l'estiu), la Vermuteria, l'Odissea, la Diva i el Mercat. El projecte és de l'empresa Tast Barcelona en associació amb els germans Roca i l'artista Franc Aleu, que ha dissenyat els continguts artístics i escenogràfics.

"pera Samfaina es presenta com una «experiència» per al visitant que combina la restauració, la història i cultura catalanes. Sobre un espai de 950 metres quadrats dividit en cinc àrees diferenciades, els visitants poden gaudir de diferents ambients: la gelateria Rocambolesc de Jordi Roca, la Vermuteria, l'Odissea, la Diva i el Mercat, creats per l'artista Franc Aleu, als quals s'ingressa per un túnel que permet veure cinc diaporames que recorden els teatrets d'òpera.

El promotor del projecte i director general de Tast Barcelona, Jordi Armengol, va explicar que en aquest nou espai «el visitant podrà experimentar experiències relacionades amb la història i la cultura catalanes amb un format innovador». El promotor va remarcar que «no es tracta d'un restaurant, ni d'un establiment dels germans Roca, perquè ells participen en un concepte més d'assessorament i de suport a determinats productes locals, i aporten també algunes receptes tradicionals catalanes, que s'emmarquen en el marc de l'Odissea».

A l'Odissea, que estarà operatiu abans de final de mes, una taula circular envoltada per una pantalla de 360 graus acollirà setze comensals que viuran una experiència sensorial i gastronòmica, amb una pel·lícula d'animació com a eix central en la qual el protagonista és el mateix Jordi Roca convertit en dibuix animat.

Joan Roca va dir que «quedava pendent fer una versió pret-à-porter, que pogués arribar a més gent; i hem ajudat a conceptualitzar i recomanar productes com unes anxoves, una escalivada maridada o el mató amb mel, amb vins i amb la història que s'està explicant per a una experiència que tingués molt de Catalunya, i d'humor».

La?Diva, el cor de l'espai
A la Diva, el cor d'"pera Samfaina, diverses taules circulars, sobre les quals en moments es projecten imatges que podrien ser elements dels quadres del Bosco, remeten a aquesta combinació d'avantguarda i artesania. La Diva està oberta a una cova de sorpreses i de poesia visual, amb finestres obertes al Mediterrani, al vi i el cava, a la cervesa, i la Barra Solidària, en la qual es poden degustar tapes creades i cedides per cuiners com Carles Abellan, Nandu Jubany, Albert Adrià i Christian Escribà.

En cada temporada aquests xefs seran rellevats per nous cuiners, i una part de la recaptació d'aquesta activitat es destinarà a fins solidaris com el Casal dels Infants del Raval i la Fundació Joan Salvador Gavina. A més, els germans Roca, en col·laboració amb Tast Barcelona, destinaran els beneficis de la seva participació en l'Odissea a Metges sense Fronteres. Dues terceres parts de la plantilla prové d'entitats socials que promouen la inserció sociolaboral de col·lectius en risc d'exclusió social.

La inversió global del projecte ha pujat a 4,2 milions, a càrrec dels inversors de Tast Barcelona i el Liceu ingressarà 220.000 euros anuals en concepte de lloguer, susceptible d'incrementar-se segons facturació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona