La presentació del sisè disc de Maika Makovski i l'espectacle Festa de Balls per Salvar el Món, que va guanyar el premi Puig-Porret l'any passat, inauguraran avui el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). En aquesta edició, que s'allargarà fins diumenge vinent, passaran per la capital osonenca músics de renom com el violinista d'origen libanès Ara Malikian, la cantaora Alba Molina, Kepa Junkera amb Los Hermanos Cubero i els catalans Joana Serrat, Gossos, Astrio i Enric Montefusco, excantant de la banda Standstill, que presentaran els seus nous treballs.

Festa de Balls per Salvar el Món, una coproducció del Mercat de Música Viva de Vic (Osona) i Boogaloo Films, és el segon projecte de la companyia La Generació Feliç, sota la direcció de Miguel Ángel Blanca (líder de Manos de Topo) que també firma el text. Jordi Vilches i Maria G. Vera interpreten aquesta comèdia musical amb música en directe de Joan Colomo, Sara Fontán i Edu Pou (vinculats a Za!, La Orquesta del Caballo Ganador o els mateixos Manos de Topo, entre d'altres), on la participació del públic és una peça fonamental per al desenvolupament de la narració.

Els seus autors defineixen l'obra com «una comèdia musical de ciència-ficció sobre les coreografies pop que han provocat canvis en la vida de la humanitat», el fil argumental de la qual és una festa en la qual «l'organitzador fa molt temps que estudia cada pas de les coreografies» i on «qui no balla està mort».

De la seva banda, Maika Makovski porta al MMVV el seu últim treball Chinook Wind, un disc produït pel prestigiós John Parish amb el qual aquesta cantant de pare macedoni i mare andalusa recupera les seves arrels.

Maria Arnal i Marcel Bages, Sara Pi i Clara Peya són alguns dels artistes que també tocaran avui, primer dia del Mercat, que aquest any ha avançat un dia el seu inici, amb activitats i concerts especialment dedicats als professionals. Les activitats professionals del Mercat de Música Viva de Vic comencen avui, i també acabaran un dia abans, el dissabte 17 de setembre al migdia. Mentre que la part més festiva del programa es prolongarà fins diumenge, com és habitual, amb els tradicionals concerts al Sucre i la plaça Major les nits de divendres i dissabte. Quimi Portet, Lax'n'Busto, La Raíz o Dubioza Kolektiv protagonitzaran els concerts gratuïts d'enguany.