17 de setembre de 2016
17.09.2016

La pintora gironina Eva Llorens exposa les seves obres a Nova Zelanda

La mostra recull 26 dels seus olis més recents i suggeridors

17.09.2016 | 10:29
La pintora gironina Eva Llorens exposa les seves obres a Nova Zelanda

La pintora Eva Llorens (Girona, 1970) presenta durant el mes de setembre a la Gallery  Railway d'Auckland, a Nova Zelanda, l'exposició Somnium, on es poden contemplar 26 dels seus olis més recents, suggeridores composicions de llits desfets i retrats de les seves filles dormint. Llorens ha realitzat una vintena d'exposicions individuals i una vintena de mostres col·lectives, principalment a Catalunya. És la primera exposició individual que protagonitza a Nova Zelanda, país on resideix des de fa uns anys.

«M'agrada molt el tema dels llits i coixins desfets perquè són molt emocionals, els espectadors hi connecten molt íntimament», explica la pintora, que manté que aquestes composicions són «miralls» davant dels quals «tothom posa les seves pròpies històries». Per Llorens, resulta curiós que uns quadres on no hi ha personatges, només la seva absència o el seu record, «tinguin tant de poder evocador i puguin generar sentiments tan potents».

La pintora gironina, que havia realitzat les seves darreres exposicions a la galeria El Claustre de Girona, explica que les seves temàtiques «no són meditades» sinó que hi arriba «d'una manera intuïtiva». «He passat d'un paisatge exterior, on els núvols tenien molt de protagonisme, a un paisatge interior de llençols i coixins que jo tracto com una composició de llums i color», reflexiona. «Quan començo una nova exposició necessito una il·lusió que m'empenyi entre les ombres. Com que l'espurna s'apaga cíclicament, cal encendre un nou foc. Els retrats de les meves filles i els llits va ser, al final, els temes que van guanyar».

Llorens diu que els seus quadres, en el fons, parlen de coses essencials a les quals se sent íntimament lligada: l'amor, el temps, el silenci, el desig, la tendresa, els somnis, l'enyorança, la solitudÉ«Aquest apuntalar sense definir, insinuar sense ensenyar, és el que trobo més fascinant i dóna sentit a la feina de pintar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona