El sacerdot Gabriele Amorth, probablement l'exorcista més cèlebre del món amb una carrera de més de tres dècades lluitant contra el diable, va morir als 91 anys a Roma a la clínica on es trobava ingressat per problemes pulmonars. Amorth, que va morir divendres a la nit, segons van informar ahir els mitjans de comunicació italians, explicava que durant la seva vida havia dut a terme més de 70.000 sessions d'exorcisme.

Nascut el 1925 a la ciutat de Mòdena, es va unir a la Societat de Sant Pau el 1947, es va ordenar com a sacerdot el 1951 i el 1985 va ser nomenat exorcista oficial de la diòcesi de Roma. Va ser fundador el 1990 de l'Associació Internacional d'Exorcistes (AIE), organització que va presidir fins que es va retirar de la professió, l'any 2000, i que només recentment va ser reconeguda jurídicament pel Vaticà en rebre el vistiplau de la Congregació per al Clergat. Actualment, l'AIE compta amb prop de 250 exorcistes presents en una trentena de països d'arreu del món. L'exorcisme és una oració oficial de l'Església catòlica en la qual s'invoca Déu i s'exigeix al diable que alliberi una persona determinada.

El seu nomenament com exorcista oficial el va convertir en una celebritat en el món i en les entrevistes que concedia assegurava que rebia fins a 600 peticions al dia per celebrar exorcismes. El sacerdot havia publicat nombrosos llibres sobre l'exorcisme, entre els quals destaca Dio è più bello del diavolo (Déu és més bell que el diable) (2015), considerat el seu testament humà i espiritual.