El director de cinema gironí Isaki Lacuesta rebrà el Premi d'Honor del Festival Nuevas Olas de Santander a la gala de clausura que se celebrarà el 8 d'octubre, al Teatre Casyc de Santander.

Segons el Festival Nuevas Olas, Lacuesta, que va guanyar el 2011 la Petxina d'Or al Festival de Sant Sebastià per Els passos dobles, és "un cineasta amb majúscules, camaleònic i lliure", i porta anys "suposant un revulsiu per al món del cinema d'autor".

La sisena edició del Festival de Cinema Nuevas Olas se celebrarà de l'1 al 8 d'octubre al Casyc (Centre Cultural Caja Cantabria) de la capital càntabra, en una edició especial en la qual a més de donar el salt a la competició de llargmetratge, concedirà per primera vegada dos premis honorífics Nueva Ola. A més de Lacuesta, el cineasta portuguès Pedro Costa també serà guardonat.

Durant la seva estada a Santander el director català protagonitzarà una trobada amb el públic en la qual repassarà la seva carrera i explicarà les claus de la seva creació artística en una sessió il·lustrada per fragments de les seves obres.

L'endemà, el realitzador gironí oferirà la master class "Pell sobre pell (espellant la producció de La propera pell)", en la qual desgranarà totes les fases de la construcció de la seva última pel·lícula, escrita i codirigida amb Isa Campo, en la qual tracten el tema de la cerca de la identitat a través de la relació maternofilial entre Ana (Emma Suárez) i Gabriel (Àlex Monner)

A la tarda, Lacuesta rebrà el Premi Honorífic Nueva Ola a la gala de clausura del Festival, que se sumarà a un palmarès format també per Pedro Costa i els autors premiats en anteriors edicions: Lois Patiño, Paulino Viota, Daniel Sánchez Arévalo, Elías León Siminiani i Nacho Vigalondo.

Entre les seves obres destaquen les pel·lícules Cravan vs Cravan (2002), La leyenda del tiempo (2006), Los condenados (2009), Els passos dobles (2011) o Murieron por encima de sus posibilidades (2014).