El 24, 25 i 26 d'octubre productors, exhibidors, distribuïdors i l'ICAA uniran de nou les seves forces en una nova edició, l'onzena, de la Festa del Cinema, amb entrades a 2,90 euros, prèvia sol·licitud on-line, en sales d'arreu de l'estat espanyol, una cita amb l'es pretén fomentar l'assistència del públic.

La mecànica per a la XI Festa del Cinema es manté igual, de manera que els interessats, excepte els menors de 14 i els més grans de 60 anys que poden acudir directament, s'hauran de registrar a www.fiestadelcine.com a partir d'aquest dimecres per acreditar-se i gaudir del preu reduït per entrada.

Les entrades podran ser adquirides després pels tres canals de venda habituals: taquilla, caixers de venda d'entrades situats en els vestíbuls dels cinemes i plataformes habituals de venda per internet.

L'esdeveniment està organitzat per la Confederació de productors audiovisuals espanyols (FAPAE), la Federació de Distribuïdors de Cinema (FEDICINE), la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE) i l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA).

La Festa del Cinema, una idea importada de França que va començar a Espanya el 2009, supera els 13 milions d'espectadors acumulats. "Després de quatre anys d'aprenentatge i ajustos en la mecànica de l'esdeveniment per optimitzar-ho al mercat espanyol, l'octubre del 2013 la Festa del Cinema va fer el gran salt, doblant el nombre d'assistents de l'edició anterior i convertint-se en la primera edició en la qual es va superar el milió i mig d'espectadors", recorda en una nota l'organització. Des de llavors, totes les edicions han superat el milió i mig d'espectadors en els 8 anys i 10 edicions (una edició a l'any entre 2009-2013 i semestral 2014-2016) que porten acumulades.

El ránking de pel·lícules mes vistes durant la celebració l'encapçala "8 Apellidos Vascos" (abril del 2014), amb mes de 800.000 espectadors, seguida per "Drácula, la leyenda nunca contada" (octubre del 2014), amb 439.130 espectadors i "Los Vengadores" (Maig 2015), amb 438.453 espectadors.