Aquest vespre, durant la gala de lliurament dels Premis Literaris de Girona 2016, es dóna a conèixer la peça guanyadora del Premi Cerverí: "La clau de girar el taller", d´Adrià Puntí. Aquest guardó honorífic, convocat per Catalunya Ràdio, iCat.cat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock", es concedeix a la millor lletra de cançó inèdita d´aquesta temporada, que trien els oients per mitjà del portal web de Catalunya Ràdio.

Les altres cançons finalistes del concurs han estat "Jo competeixo", de Manel; "Al meu davant", d´Inspira; "Desbandada de vels", de Xavier Baró i Renaldo & Clara; "El plor", d´El petit de Cal Eril; "He creuat el riu", d´Isaac Ulam; "Les coses", de Joan Colomo, i "On vas, cowboy", de Quimi Portet.

El jurat està format pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Josep Martín i Blai Marsé; la directora de redacció de la revista "Enderrock", Helena Morén; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el cap d´iCat.cat, Carles Aledo, i la responsable de programació d'iCat.cat, Lucía Flores, amb Xavier Salvà com a secretari sense vot.

La Fundació Prudenci Bertrana convoca cada any els Premis Literaris de Girona, que se celebren aquesta nit, amb l´objectiu de col·laborar en la difusió dels gèneres guardonats i honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres: Prudenci Bertrana de novel·la, Miquel de Palol de poesia, Carles Rahola d'assaig, Ramon Muntaner de literatura juvenil, Cerverí de lletra de cançó i LletrA d´iniciatives digitals al voltant de la literatura catalana.