La custòdia dels fills d'Angelina Jolie i Brad Pitt serà una de les claus fonamentals per a la resolució del sonat divorci d'una de les parelles més respectades i populars de Hollywood. Després de més d'una dècada junts i tot just dos anys després de casar-se, Jolie va demanar dimarts el divorci a Pitt i va sol·licitar la custòdia legal dels sis fills que té la parella. Segons informava ahir el portal TMZ, l'actor no està disposat a renunciar als seus fills i lluitarà per aconeguir un acord de custòdia compartida.

Dimarts es va filtrar el text legal presentat per Jolie, en què reclamava la custòdia dels sis fills i plantejava que Pitt tingués dret a visitar-los. Els mitjans nord-americans van destacar ahir que l'actriu no va demanar en aquest imprès una pensió per als nens, cosa que es va interpretar com un indici més que la situació legal dels fills, i no els diners, centraran les negociacions del divorci.

Poc després que es fes pública dimarts la dissolució del matrimoni, Pitt va enviar un comunicat a la revista People en què mostrava la seva tristesa per la situació, però assegurava que el més important en aquests moments era el benestar dels seus fills. «Estic molt entristit per això, però el que més importa ara és el benestar dels nostres fills», va afirmar. «Demano amablement a la premsa que els doni l'espai que es mereixen durant el procés», va afegir l'actor.

Per la seva banda, l'advocat de Jolie, Robert Offer, va explicar aquest dimarts a través d'una nota de premsa reproduïda per mitjans nord-americans que la seva clienta va adoptar aquesta decisió «per la salut de la seva família».

De qualsevol manera, Jolie va contractar per defensar els seus interessos Laura Wasser, una coneguda advocada que ja va treballar per a ella quan es va divorciar de Billy Bob Thornton. Wasser, que cobra uns honoraris de 500 euros per hora, és coneguda a Hollywood com «la reina dels divorcis». Entre els seus antics clients per casos de divorci figuren estrelles com Tom Cruise, Heidi Klum, Kim Kardashian, Melanie Griffith, Ashton Kutcher o, en una ruptura molt recent, Johnny Depp.

Un preu assequible per a Jolie, que amb Pitt supera els 500 milions de dòlars (448 milions d'euros) de patrimoni, d'acord amb una estimació de diversos experts financers i legals citats per mitjans nord-americans. Tal com informa la revista People la fortuna de Pitt arriba als 350 milions de dòlars (314 milions d'euros) mentre que la de Jolie ascendeix a 275 milions (246 milions d'euros).

Un divorci de cera

La notícia sobre la demanda de divorci que Jolie ha presentat contra Pitt va causar un fort impacte arreu del món. Ahir mateix, el museu de cera de Londres, Madame Tussauds, va separar les figures dels actors nord-americans. «Vam reaccionar ràpidament a la notícia de la separació d'Angelina Jolie i Brad Pitt i els seus plans de divorci reflectint aquesta separació», va afirmar un portaveu del museu britànic. «Les figures de cera de la parella, que es van inaugurar el 2013 (amb motiu dels 50 anys de Pitt), han estat separades i ara es troben situades a una respectuosa distància l'una de l'altra», va afegir. El portaveu va precisar que Angelina «farà companyia a Nicole Kidman, mentre que Brad Pitt està al costat d'un vell conegut, Morgan Freeman».