24 de setembre de 2016
24.09.2016
Diari de Girona

L'associació cristiana Fràter impulsa una «casa inclusiva» a la Garrotxa

Treballa per reconvertir l'antiga rectoria de Sant Feliu de Pallerols
en un espai on les persones amb discapacitat puguin passar uns dies

24.09.2016 | 00:00
La rectoria de Sant Feliu de Pallerols, que serà una casa de colònies.

La Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de Girona (Fràter) ha impulsat un projecte per reformar l'antiga casa rectoral de Sant Feliu de Pallerols i convertir-la en una «casa inclusiva» de colònies, convivència i vacances per a persones amb discapacitat. Els seus impulsors calculen que, un cop reformada, la casa tindrà una capacitat d'entre 70 i 80 persones, de manera que seria la primera d'aquestes característiques a Catalunya. L'objectiu és que puguin utilitzar-la escoles, residències o associacions de persones amb discapacitat, siguin religioses o no, i també famílies o grups petits en què un dels seus membres té una discapacitat física.
La Fràter, vinculada al Bisbat de Girona, vol oferir a les persones amb discapacitat un espai on gaudir d'uns dies de lleure i descans en un entorn urbà. Així doncs, tota la casa estarà adaptada i no només unes places, com passa actualment amb la majoria de cases de colònies. A més, segons apunta el president de Fràter, Joan Vicenç Cordonet, un aspecte clau serà que la casa es troba al nucli urbà, de manera que les persones amb cadira de rodes hi podran accedir i moure's pel voltant fàcilment.
Per fer realitat el projecte, de moment compten amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, l'Obra Social La Caixa, l'Ajuntament de Sant Feliu de Palerols, el Rotary Club de Banyoles, el Bisbat i l'empresa Metalquimia. A partir d'ara, el seu objectiu és promoure una xarxa amb diferents entitats i persones que estiguin interessades en aquest projecte per tal d'anar-lo fent créixer i convertir-lo en transversal. A més, continuaran cercant finançament per tal de convertir-lo en realitat el més aviat possible.
El passat 17 de setembre, Fràter va convocar una primera trobada a la casa a la qual van assistir Mifas, la Fundació Esplai Girona, l'Associació de Discapacitats de les comarques de Girona, llar Oxalis i Catforall. De cares a properes convocatòries, esperen que s'hi vagin sumant noves entitats per aportar la seva experiència i les seves necessitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona