El Festival Ullastret, organitzat per l'Ajuntament d'aquesta localitat empordanesa i el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), estarà dedicat en la segona edició, que tindrà lloc l'1 i 2 d'octubre, al comerç ibèric.

Les activitats es desenvoluparan paral·lelament al jaciment d'Ullastret i al centre medieval de la població que l'acull, cosa que permetrà contemplar l'evolució des dels primers habitants a la construcció del nucli actual a partir del segle X.

El director del MAC d'Ullastret, Gabriel de Prado, va destacar ahir en una roda de premsa que, «encara que es tracta d'un festival encara en bolquers», s'han doblat aquest any el nombre de propostes respecte al 2015. La cita d'aquest any, que manté l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni històric i cultural a partir d'aquest jaciment ibèric, constarà de tallers, visites teatralitzades, degustacions de menjar basat en ingredients de l'època i la projecció de l'audiovisual que reprodueix l'antiga ciutat a través d'ulleres de realitat virtual.