24 de setembre de 2016
24.09.2016

visitar els presos

26.09.2016 | 07:12

Ara celebrem la festa de la Mare de Déu de la Mercè, alliberadora de captius, i el 6 de novembre, el jubileu del pres en aquest any de la Misericòrdia.
Són dies per recordar i valorar la missió que com a Església portem a terme a les presons amb els interns, i també l'atenció als funcionaris. El Concili Provicinal de la Tarraconense (1995) exhortava els cristians i la societat en general a prendre consciència de la situació de les persones que són a la presó, de les causes que els hi han portat i de les conseqüències per a les seves vides.
Algunes dades:
Les dades del desembre passat indicaven un total de 8.810 persones en centres penitenciaris de Catalunya, i 1.055 en llibertat condicional. El col·lectiu es compon de 8.188 homes i 602 dones (1.215 preventius i 7.574 penats). A la nostra Diòcesi de Girona, al centre El Puig de les Basses de Figueres, hi ha 728 interns. Al centre obert de Girona, 106.
Hi ha tres preveres i cinc voluntaris laics amb responsabilitats pastorals als centres de Girona. A tot Catalunya, fan aquesta tasca 23 preveres, un diaca i 79 voluntaris.
La missió eclesial als centres d'internament és anomenada Pastoral penitenciària.
L'Església, des dels seus inicis, s'ha preocupat dels presos, tal com consta en el llibre dels Fets dels Apòstols i a la Carta als hebreus. Recordem que Jesús també fou pres i es va identificar amb els presos (capítol 25 de l'evangeli de Sant Mateu).
Els qui treballen en la Pastoral penitenciària, després d'una preparació adient, són enviats per esdevenir presència i missió de l'Església en el món de les persones privades de llibertat per fer-hi present Jesucrist i els seus dons.
Cal remarcar dues dimensions:
-Evangelització per apropar Jesús i el seu missatge als qui estan privats de llibertat i a les seves famílies.
-Evangelització com a tasca humanitzadora que es preocupa de les necessitats humanes i materials dels interns i famílies. El missatge alliberador de l'Evangeli s'intenta concretar en accions i gestos.
Això, en tres àmbits: prevenció, internament i reinserció [...] (extret del Full Parroquial d'aquesta setmana).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona