Els gravats que Dalí va realitzar per il·lustrar La Divina Comèdia, de Dante Alighieri (s.XIV), i La Vida es Sueño, de Pedro Calderón de la Barca (s.XVII), són les primeres obres del pintor surrealista que s'exposen a la República Dominicana.

La Fundació Universitària Iberoamericana (Funiber) és la propietària de les obres que componen les dues mostres, que formen part de l'oferta de les IV Setmanes d'Espanya a la República Dominicana, que es van inaugurar dimarts a la nit i que es desenvoluparan del 28 de setembre al 12 de novembre.

La directora de la Galeria Nacional de Belles Arts, Marianne de Tolentino, va valorar l'arribada a República Dominicana dels 127 gravats que componen les dues exposicions. «Si no fos per aquest regal», l'obra de Dalí «hauria estat inaccessible» per al públic dominicà. El museu acull, fins que finalitzin les Setmanes d'Espanya, la mostra Dalí ilustrando genios. La Divina Comedia.

Es tracta d'una col·lecció de 100 gravats disposats cronològicament «amb un gran coneixement tècnic i sensibilitat», per narrar el recorregut de Dante des del paradís fins a la seva baixada als inferns.

Les peces constitueixen, per a De Tolentino, «un redescobriment de Dante a través de Dalí», i , encara que no és imprescindible conèixer l'obra per entendre la mostra, el públic que acudeixi a l'exposició i no hagi llegit La Divina Comèdia, «voldrà fer-ho». La col·lecció tindrà, segons el seu parer, «una gran influència».