30 de setembre de 2016
30.09.2016

Arriba l'aplec de Malgrat

Aires Gironins del GEiEG rep a Barcelona el prestigiós trofeu Memorial Montserrat Bullich com a millor colla del concurs del Campionat de Catalunya

30.09.2016 | 07:13

La població de Malgrat de Mar celebra els propers dissabte i diumenge el seu 42è Aplec de la Sardana. Dissabte hi haurà el Concert de Revetlla de l'Aplec al Centre Cultural, a les 10 de la nit, amb la actuació de la cobla Jovenívola de Sabadell i l'actuació de la colla sardanista Mans amigues de Cassà de la Selva.
Diumenge, l'escenari de les ballades serà el Parc Macià, amb la participació musical de les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, La Principal del Llobregat, Jovenívola de Sabadell i Ciutat de Girona.
Hi haurà l'estrena d'una sardana del mestre Joan Lazaro, amb el nom d'Al peu del Montnegre.
També cal destacar que aquesta edició està dedicada al compositor de l'Escala i molt vinculat a Malgrat Josep Vicens i Juli  «Avi Xaxu», que hi residí 10 anys (1920-1930), treballant amb les seves sardanes més carismàtiques, com La bona festaLes noies de la Costa.

APLEC INTERNACIONAL
La propera ciutat on se celebrarà l'Aplec Internacional serà Ostrava (República Txeca), però amb un format i unes dates diferents.
A partir d'ara, l'Aplec s'integrarà dins de la programació d'algun festival internacional. Així per exemple, aquest proper 2017 s'haurà de celebrar cap a finals de juny, ja que formarà part del programa de l'Street festival del festival Colors of Ostrava. La idea de fons és que l'Aplec ha de servir realment per difondre la cultura catalana.
El festival Colors of Ostrava és una espècie de Sonar, un festival de música de diversos estils, que acull durant diversos dies unes 45.000 persones a Ostrava, que és tercera ciutat més important de Txèquia i és la capital de la regió de Moràvia i Silèsia.
Amb aquest replantejament es modifica radicalment el format de l'Aplec Internacional, que va començar el 1988 a Amsterdam i cada any se celebrava a una ciutat diferent. Si bé al principi s'hi van fer només sardanes, aviat es va acabar convertint en una mostra de la varietat tradicional de la nostra cultura.

COLLA SARDANISTA AIRES GIRONINS
Diumenge, la Colla Aires Gironins del GEiEG participà al concurs del Campionat de Catalunya, al Pla de la Catedral de Barcelona. Van rebre el prestigiós trofeu Memorial Montserrat Bullich com a premi a la millor colla del concurs, valorant des del galop d'entrada fins a la sardana de germanor.

FORMACI" A ENTITATS SARDANISTES
La Confederació Sardanista de Catalunya proposa dues sessions de formació adreçades a les entitats sardanistes.
Dimecres 19 d'octubre, de les 18.30 h a les 20.30 h.
Poseu ordre a la vostra entitat: les claus per millorar el seu funcionament, a càrrec de Xavier Oller, tècnic de formació de Torre Jussana.
Objectius:
-Identificar i debatre aspectes clau que una associació ha de tenir en compte per aconseguir un bon funcionament.
- Facilitar una perspectiva àmplia, que ens permeti diagnosticar l'estat de l'associació.
- Intercanviar coneixements i experiències entre les persones participants.
Dimecres 26 d'octubre de les 18.00 h a les 21.00 h, Els relleus: com incorporar noves persones a la Junta Directiva, a càrrec de José Antonio Lavado, psicòleg i director de la consultoria Bidea i president de l'Associació Catalana per al Foment de l'Economia del Bé Comú.
Objectius:
- Mostrar els diferents aspectes que cal tenir en compte per tal de planificar, realitzar i avaluar un procés de relleu en la junta directiva.
- Analitzar els avantatges i dificultats a l'hora d'incorporar el relleu a la junta directiva en la dinàmica de l'associació.
- Identificar accions per afavorir el relleu a l'associació.
- Intercanviar i conèixer eines per facilitar els processos de relleus.
Totes les sessions tindran lloc a la Societat Cultural i Esportiva La Lira de Sant Andreu, que està situada al carrer Coloreu, 15 (08030 Barcelona) . El novembre hi hauran 2 sessions més.
Per a l'activitat les inscripcions gratuïtes (places limitades) fins dimarts 4 d'octubre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona