La nova associació Seguim fent UdG, que aplega el personal jubilat de la Universitat de Girona, estrenarà el seu programa d'actes dilluns vinent, 3 d'octubre, amb la conferència La mirada mèdica davant la vida, del doctor Juan F. Campo, cap de medicina assistencial de la Clínica Bofill de Girona. L'acte es farà a l'Espai 22 de la Llibreria 22 de Girona i és el primer del curs Literatura i Medicina, que inclourà un total de 8 sessions, fins el maig de 2017.

Josep Arnau, impulsor de Seguim fent UdG, va presentar ahir les noves activitats, en una roda de premsa amb la participació del mateix Juan F. Campo, Francesc Miralpeix i Humbert Massegur, directors, aquests dos darrers, de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill, que col·labora en l'organització dels actes.

Només la suma dels esforços d'aquestes institucions permet programar a Girona el cicle de conferències Francisco de Goya i el seu temps, amb un total de 9 sessions, totes a càrrec també de Juan F. Campo.

El cicle sobre Goya començarà el 5 d'octubre i finalitzarà el 14 de desembre. L'activitat està prevista als locals de Seguim fent UdG al carrer Castell de Peralada, tot i que els espais encara s'estan adquant i potser els primers actes tindran un altre escenari. El cicle inclourà un viatge final a Madrid i Saragossa per contemplar algunes de les obres de Goya in situ.

El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha anunciat la seva participació dijous vinent, dia 6 d'octubre, a la presentació oficial de Seguim fent UdG, en un acte a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura. L'acte inclourà la conferència de Juan F. Campo La medicina i la pintura i un breu concert de piano de Gemma Salsas.

Una altra de les activitats anunciades és un Curs d'introducció al llenguatge musical, precisament amb la professora Gemma Salsas. Finalment, hi haurà a partir del 8 d'octubre a l'Espai 22 l'exposició Geòrgia: textos, imatges, pintures.