01 de octubre de 2016
01.10.2016

Un cicle de filosofia i literatura omple les 140 places disponibles a Girona

03.10.2016 | 07:15

Oriol Ponsatí-Murlà, coordinador del cicle Filosofia i literatura, va desmentir ahir el «fals» discurs apocalíptic que pregona una crisi en les Humanitats, i va posar com a exemple els nombrosos col·leccionables sobre història, art o mitologia que es troben habitualment a la venda als quioscos, i també va esmentar l'«ocupació completa» de la conferència El poema de Parmènides. Quan la filosofia es feia en vers, a càrrec de Joan Ferrer Gràcia.
Ferrer Gràcia inaugurarà el cicle Filosofia i literatura el proper dilluns dia 3 d'octubre (19h) a la Casa de Cultura de Girona.
La inscripció es gratuïta, però s'ha de formalitzar. Així se sap que, a dia d'ahir, l'ocupació per a les 10 conferències previstes del cicle era la següent, per ordre cronològic: 140, 113, 93, 100, 105, 99, 97, 65, 88 i 96.
Si bé la conferència inaugural ha quedat completa, els interessats es poden inscriure a les restants, que tot i estar molt plenes encara tenen places a disposició.
Ponsatí-Murlà va presentar a l'Espai 22 el cicle al costat de Lluís Freixas, director de la Casa de Cultura, i Carles Ribas, regidor de Cultura de Girona.
I és que aquest cicle intenta reunir esforços i sumar les potencialitats de dos centres culturals capdalts de la ciutat de Girona, la Casa de Cultura i el Centre Cultural La Mercè, el primer de la Diputació, el segon de l'Ajuntament.
Les primeres conferències es faran a la Casa de Cultura i les últimes a La Mercè.
Èsquil, Sòfocles, Cervantes, ?Shakespeare, Kafka, Gide, Josep Pla i Borges són els clàssics universals que seran tractats en les 10 sessions, i que tanta expectació han despertat, a més de Parmènides.
«Aquest no és l'enèsim curs de literatura, sinó un híbrid de filosofia i literatura», va dir Ponsatí-Murlà. «Tenim inscrita gent de totes les edats», va afegir.
«Girona està viva, hem de tenir la capacitat de treballar conjuntament», va dir Carles Ribas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona