Justícia i Pau ha mostrat la seva alegria pels acords de pau de Colòmbia, que permetran posar fi a un conflicte «llarg, dur i compex» a través del «diàleg i el compromís». En un comunicat, consideren que és molt important acompanyar el procés des de Catalunya i animen a tots els colombians, tant els que viuen al país com aquells que estan en la diàspora, a votar «sí» al referèndum que s'ha de celebrar demà per ratificar l'acord.

Des de l'entitat subratllen que el procés de pau ha tingut un «acompanyament molt ampli» de la societat civil, les organitzacions socials i moltes comunitats cristianes. I recorden, especialment, el patiment i la tasca feta per la Comissió Intereclesial Justícia i Pau de Colòmbia al llarg dels darrers anys, així com també d'altres entitats i col·lectius cristians que han treballat a favor de la pau al costat dels més vulnerables. En alguns casos, recorden, això fins i tot els ha costat la vida. A més, recorden que també els bisbes colombians i el papa Francesc han donat un suport ferm i explícit a aquest procés de pau.

Finalment, també valoren el treball que ha fet en els darrers anys la Taula Catalana per la Pau a Colòmbia, formada per una àmplia representació de la societat civil, incloses les entitats i principals administracions públiques catalanes.

Segons indiquen, a partir d'ara la Taula haurà de seguir en el seu treball en l'acompanyament fins a la finalització del conflicte armat. A més, creuen que aquest procés ha de servir com a exemple que tot conflicte polític pot trobar vies dialogades per trobar la pau.