El Celler de Can Roca ocupa la posició número 13 en el rànquing dels millors restaurants del planeta elaborat pel portal de turisme TripAdvisor, en base a l'opinió dels seus usuaris.

El rànquing està encapçalat pel restaurant Martín Berasategui de Lasarte-Oria (Guipúscoa), que repteix la posició per segon any consecutiu. El restaurant gironí ocupa, tanmateix, la desena posició en el rànquing de millors d'Europa i la tercera d'Espanya.

El conegut portal de planificació i reserva de viatges va donar a conèixer ahir en un comunicat els noms dels establiments guanyadors aquest any dels seus premis Traveller 's Choice per a Restaurants.

En total, s'han analitzat 528 locals, entre ells un «top 25 mundial» d'establiments d'alta cuina i llistats per Àsia, Canadà, Europa, Mèxic, Sud-amèrica, Pacífic Sud i Estats Units. Els guanyadors han estat seleccionats a través d'un algoritme que té en compte la quantitat i la qualitat dels comentaris sobre els restaurants durant un període de dotze mesos.

Els deu millors restaurants d'Espanya, segons els usuaris de Tripadvisor, són Berasategui, Azurmendi, El Celler de Can Roca, DSTAGE i Elkano, així com Koy Shunka de Barcelona, Arroka Berri d'Hondarribia (Guipúscoa), Con Gracia de Barcelona, ??Atri Cáceres i Carlota Akaneya de Barcelona.

TripAdvisor destaca la qualitat de la gastronomia a Espanya, que acull per tercer any consecutiu el millor restaurant del món. Berasategui ja ho va ser el 2015 i El Celler de Can Roca el 2014.