La tercera edició de Llibràlegs, la proposta de Temporada Alta que surt dels teatres per entrar a les biblioteques, arrencarà aquest vespre a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Com en les edicions anteriors, Llibràlegs vol ser una trobada de diàlegs breus entre dos actors i els seus respectius personatges, en un escenari tan únic i especial com són les biblioteques públiques de la ciutat, on els llibres i la paraula es converteixin en protagonistes, trencant el silenci que hi acostuma a regnar habitualment.

D'aquesta manera, els espectadors podran gaudir, al llarg de cinc funcions -totes a 2/4 de 9 del vespre- en cinc biblioteques diferents, de les actuacions de les actrius Meritxell Yanes i Cristina Cervià, que donaran vida a textos dels dramaturgs catalans Cristina Clemente, Pere Riere, Joan Yago i Marilia Samper, que enguany també s'ocupa de coordinar el projecte.

El projecte Llibràlegs va néixer en el marc del Festival Temporada Alta 2014, de la mà del dramaturg i director Jordi Prat, i gràcies a la bona acollida va tenir una segona edició l'any 2015. A l'edició 2016 la companyia Mentidera Teatre, encapçalada per Marilia Samper, ha agafat el relleu de la proposta. La tercera edició proposa un espectacle teatral creat especialment per a les biblioteques amb l'objectiu de potenciar l'atenció de l'espectador i buscant, en certa manera, la seva complicitat.

El pes de la proposta se cenyeix estrictament a la interpretació i al text, sense llums, sense so, gairebé sense atrezzo. Una proposta on els llibres i la seva matèria primera, les paraules, són la part essencial. Els vuit dramaturgs de les passades edicions de Llibràlegs són Jordi Prat, Josep Mª Miró, Pau Miró, Marc Artigau, Victòria Szpunberg, Albert Arribas, Marc Rosich i Llàtzer Garcia.

Segons afirma Samper, Llibràlegs «és una experiència singular i única, amb la que el teatre mira cap al públic a través dels llibres, i ens parla de la nostra relació amb ells i amb la ficció, que ens xiuxiueja a l'orella històries que s'aixequen de les pàgines per prendre vida davant de nosaltres en un instant d'íntima complicitat».