El grup figuerenc Lakaste, juntament amb els barcelonins Chet i Paper de Plàstic, són els tres classificats per a la final de la XVI edició del concurs de maquetes Sona9, que se celebrarà el dimarts 15 de novembre a la sala Apolo de Barcelona. El guanyador es farà públic en directe al final de la mateixa gala, després de les actuacions dels tres grups i de la deliberació del jurat.

Un total de 102 propostes s'han presentat al concurs d'enguany i han hagut de superar diverses proves eliminatòries fins arribar a la darrera fase. El guanyador del Sona 9 obté entre altres premis la gravació i edició d'un disc, una campanya de promoció i publicitat i una gira de cinc concerts promocionals.

El segon classificat rebrà el Premi Joventut, consistent en la gravació i edició digital d'un EP de quatre cançons, una petita gira de tres concerts, una campanya de difusió als mitjans del concurs i una actuació al Centre Cultural Blanquerna de Madrid. També el tercer classificat a la final (Premi Èxit) tindrà accés a 1.200 euros en material musical, més una actuació amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid en el marc del Cicle de Concerts Sona9.