04 de novembre de 2016
04.11.2016

La biblioteca de Caldes rep el premi Teresa Rovira d'innovació

El Govern català reconeix el projecte «El gust de la paraula», que barreja la literatura amb la gastronomia

07.11.2016 | 08:55

El Departament de Cultura ha guardonat la Biblioteca Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella amb el Premi Teresa Rovira i Comas d'innovació a la biblioteca pública pel seu projecte «El gust de la paraula». La iniciativa barreja la literatura amb la gastronomia durant un cap de setmana en què s'organitzen activitats per tots els públics. L'accèssit al premi ha estat per la Biblioteca Carles Rahola de Girona pel seu projecte «#somjocs». Els guardons s'han concedit en el marc de la 5a edició de la Trobada de responsables de les Biblioteques Públiques de Catalunya, que ahir va tancar el conseller de Cultura, Santi Vila.

«El Gust de la Paraula», és una iniciativa que parteix de la vinculació del municipi amb el sector turístic, una de les seves principals activitats econòmiques. Es tracta d'una proposta de maridatge entre la gastronomia i la literatura que neix amb la intenció d'enfortir la promoció dels restauradors i els productes locals, així com d'incentivar la lectura entre els infants i adults. La proposta té lloc durant tot un cap de setmana, en el qual s'organitzen activitats gastronòmico-literàries destinades a tots els públics, com ara un concurs de cuina. Està organitzat conjuntament amb l'Oficina de Turisme de Caldes. La biblioteca rebrà com a premi un paquet d'activitats de dinamització a mida valorat en 1.000 euros i un trofeu.

Els Premis Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques del Departament de Cultura, que enguany celebren la seva quarta edició, tenen com a objectiu contribuir al reconeixement dels equipaments que hagin dut a terme projectes innovadors i que hagin creat o reforçat la seva imbricació en el territori a través de la creació d'una xarxa social amb la implicació de diversos agents.

La Biblioteca Carles Rahola de Girona, com a finalista, rebrà un premi consistent en cursos de formació al Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya per un import valorat en 500 euros. El seu projecte «#somjocs» consisteix a buscar entre els seus objectius crear un ambient lúdic, obrint la visió de la biblioteca a altres formes de gaudir més enllà de la lectura; propiciar un espai d'interrelació entre la comunitat que afavoreixi la integració de tots els seus membres; fomentar el valor de la comunitat a la biblioteca; esdevenir un espai de trobada i de referència per als amants dels jocs de taula, i difondre els jocs de taula com a nou mètode d'aprenentatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema