El papa Francesc ha instat tots els líders religiosos a «condemnar de forma clara» els actes de violència en nom de la fe, durant una trobada celebrada aquesta setmana amb representants de 200 confessions. «No passa un dia sense que arribin notícies de violència, conflictes, segrests, atacs terroristes, víctimes i destrucció», va assenyalar el papa, tot assegurant que «és terrible que per justificar aquestes barbaritats s'invoqui el nom d'una religió o del propi Déu».

Davant de més de 200 representants islàmics, budistes, jueus, hindús i altres confessions, Francesc els va exhortar a «condemanar de manera clara aquestes injustícies que profanen el nom de Déu i contaminen la recerca religiosa de l'home». A més, el Papa també els va convidar a «afavorir, a tot arreu, la trobada pacífica entre els creients en una llibertat religiosa real».

Per a Francesc, les religions han de portar «la tendresa misericordiosa de Déu a una humanitat necessitada i ferida», així com «ser portes d'esperança per ajudar a travessar els murs aixecats per l'orgull i la por».

Per això, Francesc va convidar les religions al diàleg i a la comprensió mútua per «eliminar qualsevol tipus de reticència i de despreci i acabar així amb qualsevol forma de violència i discriminació».