Els bonobos són una de les espècies de primats més properes a l'home i les semblances poden arribar a ser sorprenents, ja que un grup d'experts ha observat que aquests micos també pateixen de vista cansada a mesura que envelleixen . En el cas dels micos no es tracta de llegir un diari o enfilar una agulla, sinó que la pèrdua de visió de prop es manifesta en una de les seves activitats favorites, empolainar i desparasitar als seus companys, segons un estudi publicat a la revista Current Biology.

Així, els bonobos de més edat estenen més els braços allunyant-los del cos quan realitzen aquesta tasca, de manera similar a com les persones amb presbícia estiren els braços per distanciar-se d'un llibre i poder llegir-lo. Els bonobos salvatges mostren símptomes de vista cansada a partir dels 40 anys, va explicar l'investigador de la Universitat de Tòquio Heungjin Ryu, qui, com la resta d'equip, es va mostrar sorprès en observar que el patró trobat en aquests micos «és sorprenentment similar al dels humans».

A més, aquesta característica «suggereix que la senectut dels ulls no ha canviat gaire des del Pa-Homo, l'antecessor comú (d'ambdós), tot i que la longevitat dels humans moderns és molt més gran que la de ximpanzés i bonobos».

La troballa en els bonobos suggereix que la vista cansada no és conseqüència de la vida moderna en la qual es passa molt temps llegint o amb la vista fixa en una pantalla. Per contra, es tractaria d'un procés natural d'envelliment fortament arrelat en el nostre passat.