L'advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, Jorge Español, va presentar ahir un escrit al jutjat de primera instància 1 d'Osca per demanar que es traslladi al fiscal el tuit del conseller de Cultura, Santi Vila, sobre la notificació que ha rebut del jutge, perquè estudiï si se li poden exigir «responsabilitats». Español considera «irrespectuós» el tuit del conseller Vila, que deia «Rebo notificació jutge Osca pel litigi Sixena @museulleida. Quedo advertit de responsabilitats penals per complir les lleis del meu país».

L'advocat de Sixena denuncia a l'escrit que amb aquestes declaracions «inaudites», intenta «desqualificar» la figura del jutge, «denigrant-lo». Afegeix que considera «inadmissible» que amb el tuit acusi a la jutgessa d'Osca d'obligar-lo a desobeir les lleis i afegeix que es tracta d'unes acusacions «gravíssimes».

A l'escrit, Español ha adjuntat el tuit en qüestió així com un altre del conseller en què mostra la notificació del jutjat número 1 d'Osca. En ella s'adverteix al conseller de possibles «responsabilitats penals» derivades de l'incompliment de no lliurar a l'Aragó les obres d'art.