La Direcció General d'Afers Religiosos ha impulsat el portal Cinema espiritual i de les religions, amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa i la Filmoteca de Catalunya, amb l'objectiu de donar a conèixer, per mitjà del format audiovisual i a través de la mirada cinematogràfica, la diversitat religiosa i de creences que existeix a tot el món i també a Catalunya.

Aquest nou portal (www.cinemaespiritual.cat) està compost per un fons filmogràfic amb dades de milers de pel·lícules i per tota la informació referent a la Mostra de Cinema Espiritual que es duu a terme anualment a Catalunya.

Per una banda trobem una base de dades d'accés lliure que recull la producció cinematogràfica mundial referent a les diverses confessions. Es poden realitzar cerques per desenes de paraules clau dintre de les següents tradicions religioses: budisme, cristianisme, fe bahà'í, hinduisme, islam, jainisme, judaisme i sikhisme.

Aquesta selecció ha estat elaborada pel professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, doctor en ciències de la comunicació a Barcelona i en història de les religions a Roma. Aquest fons és una base de dades catalogada d'accés lliure que recull la producció cinematogràfica mundial referent a les diferents tradicions religioses amb l'objectiu d'«aportar informació interessant i útil i amb el convenciment que el coneixement de l'altre ajuda a trencar prejudicis i contribueix a la interacció entre les comunitats religioses i la societat i al diàleg interreligiós; en definitiva, a augmentar la cohesió social i la convivència pacífica en una societat acollidora, diversa i plural com és la nostra», es detalla a l'inici del portal.

Per l'altra banda, el web ofereix informació sobre la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. Així s'hi poden trobar recursos sobre les diverses edicions d'aquest certamen d'ençà que és organitzat per la Direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el 2014. La Mostra pretén aprofundir en la presència de l'espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.