La pel·lícula francesa Ma Loute, dirigida per Bruno Dumont, va ser guardonada ahir amb el premi Giraldillo de Oro de la XIII edició del Festival de Cinema Europeu de Sevilla (SEFF) "pel seu impressionant treball actoral i la seva deliciosa bogeria". El jurat internacional de la secció oficial del certamen també va destacar que la cinta guanyadora transita "del burlesque al gore, del cinema mut al melodrama, dels còmics a l'expressionisme".

Dins el palmarès del festival, la pel·lícula Mimosas, d'Oliver Laxe, va ser reconeguda amb el premi especial del jurat, format per Kieron Corless, Pilar López de Ayala, Joao Nicolau, Luis Parés i Angés Wildenstein. Mimosas, una coproducció d'Espanya, el Marroc, França i Qatar, ha estat premiada "per la bellesa de la història que ens explica, pel viatge poètic que ens proposa entre la realitat i l'espiritualitat en diferents èpoques i per la seva força cinematogràfica".

El premi a la millor direcció va recaure en la pel·lícula Staying vertical, d'Alain Guiraudie; el millor guió, a Le fils de Joseph, d'Eugen Green; el premi a la millor actriu ha estat per a Raph pel seu paper a Ma Loute; i el millor actor, per a Victor Ezenfis per Le fils de Joseph.