El cantant canadenc Leonard Cohen, mort el passat 7 de novembre, va morir mentre dormia després d'haver patit una caiguda a la meitat de la nit, segons relata el seu mànager, Robert B . Kory, en un comunicat publicat a internet.

"Leonard Cohen va morir mentre dormia després d'haver patit una caiguda a la meitat de la nit del 7 de novembre", assegura el seu mànager en un missatge publicat a la pàgina cohecentric.com, dedicada a l'artista.

"La seva mort va ser sobtada, inesperada i tranquil·la. Deixa els seus fills, Adam i Lorca, i els seus tres néts, Cassius (fill d'Adam), i Viva i Lyon (fills de Lorca)", afegeix.

La mort del llegendari cantautor i poeta, que tenia 82 anys, va ser comunicada oficialment el 10 de novembre, tres dies després d'haver mort.

El seu fill Adam va confirmar el passat dia 12 a la seva pàgina de Facebook que havien enterrat a l'autor de "Suzanne" a Mont-real.

"La meva germana i jo acabem d'enterrar el meu pare a Mont-real. Acompanyats només pels familiars més propers i uns amics de tota la vida; ell va ser dipositat a la terra en una caixa de pi sense adorns, al costat de la seva mare i el seu pare . Exactament tal com ho havia demanat", va explicar Adam Cohen.

El fill del cantant va assegurar que mentre escrivia aquestes paraules pensava de nou en el seu pare, del qual destacava una "barreja única d'auto-menyspreu, dignitat, elegància accessible, carisma sense audàcia i cavallerositat al vell estil".

"Hi ha tant que m'agradaria poder agrair-li, només una última vegada. M'agradaria donar-li les gràcies pel consol i la saviesa que sempre transmetia a l'hora de mantenir converses. Pel seu gran enginy i humor", ha subratllat el fill del poeta.

Nascut el 21 de setembre de 1934 a Mont-real (Canadà) en el si d'una família jueva, Cohen va començar de jove a interessar-se per la poesia i, especialment, per l'obra de l'espanyol Federico García Lorca.

Després de publicar els seus primers poemaris i poemes i passar una llarga temporada a Grècia, Cohen va debutar en la música amb el disc "Songs of Leonard Cohen" (1967), considerat una obra mestra i que incloïa cançons com "So Long, Marianne" o "Suzanne".

La seva veu greu i profunda i el seu elaborat estil literari, en el qual barrejava reflexions romàntiques amb temes espirituals i existencials, es van obrir pas en una escena folk nord-americana en la qual figuraven també Bob Dylan o Joni Mitchell, entre d'altres artistes.