La primera edició del Festival Càntut de Cassà de la Selva va tancar ahir amb un «èxit rotund», segons els seus organitzadors. En total, el festival ha ofert una vintena d'actuacions i la majoria de les quals han omplert l'aforament. Entre els artistes més destacats que han passat perl festival hi ha el bisbalenc Sanjosex fent parella amb Carles Belda, Jaume Arnella o el líder de la Troba Kung Fú, Joan Garriga. En part l'èxit del festival s'explica perquè un 85% dels espectacles eren gratuïts. El responsable del Càntut, Albert Massip, explica que la voluntat era «apropar al màxim» aquestes cançons al públic jove. Massip es mostra «molt satisfet» per l'èxit i assegura que ja estan treballant en l'edició del 2017.

Cassà de la Selva ha rememorat aquest cap de setmana velles cançons d'avis per acostar-les a públics més joves. Ho ha fet a través del festival Càntut, amb un «èxit rotund» d'assistència. El responsable del festival, Albert Massip, reconeix que els havia sorprès la quantitat de gent que omplia tots els espectacles. «Ens ha vingut gent del Vallès, de Barcelona, i de moltes comarques que no ens pensàvem. En definitiva, no ha estat només la gent d'aquí», va explicar.

Es tracta d´un festival que, tot i celebrar-se´n la primera edició, ha comptat amb noms importants com Sanjosex o Joan Garriga, però també amb artistes no tan coneguts que han trobat un espai on promocionar-se. En total han estat una vintena d'espectacles repartits en vuit seus diferents, totes al centre del municipi. Massip explica que han volgut trobar un espai idoni per a cada concert. «Les cançons de carrer dels escoltes, han de fer-se al carrer», indica. Una diversificació d'espais que Massip reconeix que els ha funcionat bé per poder arribar a tots els públics.

El responsable del festival reconeixia, però, que un dels espais més atractius és la sala del centre recreatiu, que dóna un ambient de taverna i apropa més el públic al cantant. «Es generen unes sinergies que acosta molt a l'espectador amb els artistes», assenyala. A més, també s'han fet activitats a la Biblioteca Municipal, al Centre Cultural Sala Galà, al passeig Vilert, a la plaça petita i en diferents restaurants i bars del municipi.

Pensant en l'any vinent

Massip es mostra prudent a l´hora de garantir un nou festival, però reconeix que ja està pensant en l'any vinent, després de veure l'èxit d'aquesta primera edició. «Això depèn de molta gent, però estic convençut que el podrem fer, i hem de començar a pensar-hi», indica.

El responsable del festival confessa que la idea li va venir arran d'un blog que ell mateix va obrir el 2012, i que al llarg dels anys ha esdevingut el web del festival. Massip diu que volia investigar per què a molts països estan reconegudes les cançons antigues i aquí no hi havia tradició més enllà de les havaneres. Per això es va documentar i va engegar el projecte, animat per en Jaume Arnella, un dels artistes que han participat en el festival.

No tot han estat concerts durant els tres dies de la primera edició del Càntut. De la vintena de propostes, vuit han estat espectacles de música, tres més de carrer, dos tallers, dues exposicions, s'han passat dos documentals i s'ha fet un dinar de cantadors. La gran majoria d'actes han estat gratuïts i han comptat amb l'ajuda de deu entitats del poble que hi han donat suport.