ddg girona

n Carolina López, vídua de Roberto Bolaño, ha trencat el silenci deu anys després de la mort de l'escriptor per explicar que ha optat per l'editorial Alfaguara després dels reiterats incompliments dels acords i drets d'autor pactats amb Anagrama, que els darrers anys havia publicat les obres de l'autor de Los detectives salvajes.

López acusa en una carta que ella mateixa firma (a El País) el crític Ignacio Echevarría i l'editor Jorge Herralde de mentir sobre aspectes privats com ara una suposada relació de l'escriptor amb una altra dona, Carmen Pérez.

També acusa Herralde de cobrar-li unes comissions d'entre el 35 i el 50%, quan l'habitual és el 20%, prolongar unilateralment la vigència dels contractes i ampliar el límit d'edició fins a la «inversemblant» xifra de 5.000.000 d'exemplars, quan en els contractes anteriors era de 20.000 exemplars. López remarca que ella continua a Blanes fent la mateixa feina d'educadora social per a l'Ajuntament i acusa Herralde de difamació perquè s'està venjant pel canvi d'editorial.