27 de novembre de 2016
27.11.2016

El mateix Francesc Darder explicarà les ciències naturals al nou museu banyolí

Les noves tecnologies permetran que l'autor de la col·lecció que va permetre crear el centre l'any 1916 exposi el punt de vista de l'època

27.11.2016 | 07:34

n El mateix Francesc Darder, propietari de la col·lecció que l'any 1916 va permetre fundar el museu que porta el seu nom a Banyoles, explicarà als futurs visitants del centre el punt de vista de les ciències naturals de l'època, gràcies a les noves tecnologies, segons la nova proposta museogràfica de renovació del centre donada a conèixer dissabte al vespre en el marc del Col·loqui de Tardor, organitzat pel Centre d'Estudis Comarcals.

L'alcalde, Miquel Noguer, ha advertit que el projecte «només tirarà endavant si s'aconsegueix l'ajut Feder que està en tràmit».

El Darder de Banyoles està treballant en una nova proposta museogràfica per definir quina ha de ser la futura exposició permanent.

Des que es va inaugurar el nou Museu, l'any 2007, s'han anat detectant diverses necessitats que han portat a plantejar una nova proposta museogràfica.

L'objectiu d'aquest projecte és la revalorització dels objectes que formen el fons del Museu.

L'Ajuntament de Banyoles aposta per aquest canvi i aprofitarà una proposta de la Diputació de Girona relacionada amb el canvi de museografies per presentar l'avantprojecte que ha de dirigir aquesta modificació a un projecte FEDER.

En aquests moments, l'avantprojecte s'està valorant i tramitant des de la Generalitat, han informat els responsables.

La proposta es realitza en tres espais. A la zona d'accés s'identificarien de forma més clara que actualment els diferents espais d'exposició: Planta 1, Planta soterrani i accés a l'Exposició temporal. A la planta Soterrani, una gran maqueta amb projecció explicaria el fenomen hidrogeològic de la conca lacustre de l'Estany de Banyoles. Hi haurà aula educativa.

A la planta primera, un primer espai introductori aproparia la figura de Francesc Darder, amb especial atenció a la seva relació amb Banyoles i la Festa del Peix i a la seva activitat com a proveïdor de material educatiu d'història natural. Els mitjans audiovisuals permetran que sigui el mateix Darder, en primera persona, qui expliqui la visió de les ciències naturals a la seva època.

El segon espai anirà dedicat a l'exposició del gruix de les col·leccions del Museu Darder.

Un últim espai estarà dedicat a l'antropologia i mostrarà com a mínim una de les dues mòmies peruanes que conserva el museu i altres restes humanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema