La Generalitat considera que la jutgessa del Jutjat de Primera Instància número 1 d'Osca «no ha ordenat» l'inici de «cap tràmit» respecte al procés d'execució provisional i de confiscació dels béns historicoartístics del Monestir de Sixena dipositats a Catalunya.

Fonts del Departament de Cultura han indicat que el que hi ha són «dues diligències judicials», que, a instàncies d'una de les parts d'aquest litigi, constaten que no s'han tornat les 44 peces del Museu de Lleida i proposen que la jutgessa utilitzi l'article 701 de la Llei d'Enjudiciament Civil (LEC), en un dels punts del qual preveu que el jutjat pugui anar a buscar les peces.

No obstant això, l'esmentat portaveu insisteix que això no significa que «s'iniciï cap tràmit per usar la força pública» perquè es lliurin aquests béns, ni que s'hagi dictat cap acte al respecte.

La Generalitat entén que aquestes diligències no canvien la situació d'aquest cas, encara que ara estudiaran les repercussions que tenen i si es recorren en les pròximes hores.