L'escriptor Eduardo Mendoza ha estat guardonat amb el Premi Cervantes 2016, reconeixement que atorga cada any el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i que està dotat amb 125.000 euros.

Així ho ha anunciat el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, en un acte celebrat a la Secretaria d'Estat de Cultura. El Cervantes, considerat el Premi Nobel de les lletres castellanes, va guardonar l'any passat l'escriptor mexicà Fernando del Paso.

El 23 d'abril del 2016, dia que es commemora la mort de Cervantes, l'escriptor rebrà aquest guardó durant una cerimònia que, com és habitual, tindrà lloc a la Universitat d'Alcalá de Henares i que estarà presidida pels reis Felip i Letícia.

En aquesta edició, el jurat ha estat format pels dos últims guardonats, Juan Goytisolo i Fernando del Paso, així com de membres proposats per la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), l'Acadèmia Salvadorenca de la Llengua Espanyola, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), la Unió d'Universitats de l'Amèrica Llatina, l'Instituto Cervantes, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, de l'Associació Internacional d'Hispanistes i de les federacions d'Associació de Periodistes d'Espanya.