El Black Music Festival 2017 escalfa motors i ja ha donat a conèixer els primers noms. El festival de Girona i Salt presenta com a cap de cartell la cantant americana Gloria Gaynor, una de les dives de la música soul i la música disco. El concert serà el 3 de març a l'Auditori de Girona. La cita, dedicada a la música negra, programarà per primer cop concerts a Barcelona i Reus. En el cas de la capital catalana, l'artista escollit ha estat el britànic Charlie Winston (apadrinat musicalment per Peter Gabriel) que actuarà el dia 2 de març a la Sala Barts. D'altra banda, Paula Valls actuarà el dia 11 de març al Teatre Bartrina. Novament, el festival aposta per celebrar un concert a Perpinyà i, en aquesta edició 2017, es decanta pels francesos Chinese Man. El Black Music Festival també ha anunciat l'actuació de The Sufffers (EUA) amb Janel N'Gonda (EUA) i també Gospel Viu Choir.

El Black Music Festival ja té dates confirmades i també s'han donat a conèixer els primers noms. La cita dedicada a la música negra es farà del 2 al 19 de març. El festival arrenca amb una actuació del britànica Charlie Winston, que va sobresortir en el panorama musical gràcies a Peter Gabriel. Per primer cop, el Black Music programa el concert a Barcelona, a la Sala Barts.

L'endemà, el divendres 3 de març, una de les veus més reconegudes del soul i de la música disco actuarà a l'Auditori de Girona. Es tracta de la cantant nord-americana Gloria Gaynor, coneguda per l'èxit 'I will survive'. Des del festival reivindiquen que la seva trajectòria professional va molt més lluny d'aquesta cançó i que continua molt activa.

En els darrers anys, per exemple, ha participat en la cerimònia dels Grammy, ha protagonitzat triomfals concerts a recintes com el O2 Arena de Londres o ha estat guardonada amb el Celebration Of Inspiring Women Award i amb el Martin Luther King Jr Award.

El festival també fa el salt cap a terres tarragonines i programa el dia 11 de març al Teatre Bartrina de Reus l'actuació de Paula Valls.

Altres noms ja confirmats són els nord-americans The Suffers. Els deu membres del grup han actuat en festivals musicals especialitzats i als programes televisius més populars dels Estats Units. Actuaran juntament amb Janel N'Gonda el 18 de març a la Mirona de Salt (Gironès).

El festival també aposta per grups de casa i el diumenge 5 de març porta al Teatre de Bescanó els Gospel Viu Choir. Se suma als noms confirmats els francesos Chinese Mas, que combinen rap, funk, dub, reggae i jazz. Actuaran al Mediator de Perpinyà el 17 de març.

Les entrades per a tots els concerts ja estan a la venda. El gruix del festival es farà públic al febrer.