Dotze artistes contemporanis dialoguen amb dotze peces del patrimoni clàssic empordanès a l'exposició Tangències, que es pot visitar a la Casa Empordà, una extensió del Museu de l'Empordà de Figueres, on aquest divendres tindrà (19:30h) lloc la presentació del catàleg de la mostra, i s'oferirà una visita guiada.

Aquesta és una exposició col·lectiva comissariada per Pilar Farrés i Anna Maria Puig Griessemberger, i produïda pel Museu de l'Empordà i l'Ajuntament de Figueres.

L'Exposició està oberta fins el diumenge 18 de desembre i torna a obrir des del 13 de gener fins el 26 de febrer. El lloc de l'exposició és la Casa Empordà, antic escorxador municipal, obra de l'arquitecte Josep Azemar i Pont.

Tangències és persegueix posar en relació el patrimoni de diversos jaciments o monuments de la comarca pertanyents a èpoques històriques diferents, amb 12 artistes contemporanis cada un dels quals ha fet una proposta amb l'objectiu de buscar un «punt tangència» amb la peça patrimonial.

La tria de les peces patrimonials s'ha fet sota la supervisió d'Anna Maria Puig i la selecció dels artistes l'ha fet la Pilar Farrés.

En l'exposició, la reproducció fotogràfica de les peces patrimonials escollides és obra del fotògraf Jordi Puig.

En el catàleg editat i que es presenta divendres hi ha un text introductori signat per Pilar Farrés i un altre per Anna Maria Puig en els quals exposen les intencions del projecte i el criteri seguit en la tria de les peces històriques.

A continuació hi ha un text relatiu a cada una de les peces patrimonials escrit per un historiador o arqueòleg, la reproducció fotogràfica de la peça feta per Jordi Puig i un text relatiu a la «tangència» perseguida per l'artista contemporani corresponent. Aquest darrer text està escrit per Cristina Massanés o per Enric Tubert, segons cada cas.

En la sessió d'aquest divendres, més enllà de la presentació del catàleg, Cristina Massanés i Enric Tubert parlaran de la «tangència» entre cada un dels emparellaments i explicaran alguns detalls relatius als contactes mantinguts amb els creadors durant la realització dels seus projectes.

En opinió d'Enric Tubert, Tangències és una «excel·lent proposta per difondre patrimoni i territori i permet agafar el pols de la creació contemporània a l'Alt Empordà».

En el projecte inicial hi figura la voluntat d'aconseguir que la mostra pugui fer itinerància i «de veritat que la mostra s'ho val ja que és una proposta singular, molt coherent i que ha sabut evitar el localisme historicista i xovinista, ben al contrari», defensa Tubert.