L´actor Santi Ibáñez, conegut principalment pel seu paper de Beni a la sèrie televisiva El cor de la ciutat, va morir la passada matinada a causa d´un càncer de pulmó, va informar TV3.

L´actor, nascut a Barcelona el mes de març de 1958, es va iniciar en l´àmbit teatral amb la companyia Els Joglars d´Albert Boadella i també va treballar amb La Cubana o sota la direcció de Sergi Belbel, mentre que a la televisió, a més de les tres temporades que va estar a El cor de la ciutat, va intervenir en altres sèries de TV3 com Secrets de família (1994) i Estació d´enllaç (1995).

També se´l va poder veure a El joc de viure (1997), d´Albert Espinosa, Plats Bruts (1999) i Temps de silenci (2001), mentre que en cinema va participar en pel·lícules com Morir (o no) i Anita perd el tren, de Ventura Pons.

Precisament, ahir al migdia, abans d´iniciar-se l´acte en el qual es van fer públiques les pel·lícules nominades als IX Premis Gaudí, els presents a l´Auditori de La Pedrera li van dedicar un emocionat aplaudiment.

La presidenta de l´Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, va reconèixer que es notava «tristesa» perquè era un actor «estimat, era molt alegre, molt bona persona, generós i amb una llarguíssima trajectòria».

D´altra banda, l´actor Francesc Orella, presentador de l´acte i amic d´Ibáñez, va lamentar la seva mort i el va definir com «un gran actor i una gran persona», sempre discret.

Santi Ibáñez va iniciar la seva carrera l´any 1983 amb l´obra Teledeum, de la companyia Els Joglars d´Albert Boadella, on interpretava un evangelista americà, al costat d´actors com Isabel Rocatti i Ramon Fontserè.

Durant els anys vuitanta va participar en altres obres de la companyia de Boadella, com Els virtuosos de Fontainebleau (1984-1985), Bye Bye Beethoven (1986-1987) i 25 anys de Joglars (1988-1989).

Amb la companyia La Cubana va participar el 1991 a Cómeme el coco negro, dirigida per Jordi Milán, i els anys següents va ser membre de l´elenc d´El gest, de Guillermo Ayesa i Glòria Rognoni, El diari d´Anna Frank, de Tamzin Townsend, i L´hostalera, de Carlo Goldoni, amb direcció de Sergi Belbel.