El setmanari satíric francès Charlie Hebdo ha publicat un número especial, just quan es compleix el segon aniversari de l'atac terrorista perpetrat contra la seva redacció a París, que va acabar amb la vida de més d'una desena de persones, entre elles, el seu director i alguns dels seus dibuixants.

'2017, per fi el final del túnel' és, segons informa el diari francès 'Le Parisien', el titular que encapçala una portada de fons vermell, en la qual apareix un personatge somrient, mirant a través del llarg canó d'una arma empunyada per un altre home, amb abundant barba negra i vestimenta blanca.

La satírica portada del número 1276 està signada pel dissenyador Foolz, membre de la nova generació que dibuixa les pàgines de la publicació francesa, després de la pèrdua de diversos dels seus històrics dibuixants a mans del terror.

La revista satírica 'Charlie Hebdo' va llançar al gener de 2016 una edició especial amb motiu del primer aniversari de l'atemptat gihadista. A la portada, la revista, fidel al seu esperit polèmic, assenyalava Déu com a responsable dels atemptats. 'Un any després, l'assassí segueix lliure', deia el titular, al costat del que apareixia una caricatura de Déu fugint amb el triangle sobre el cap, les mans tacades de sang, un fusell a l'esquena i amb expressió enfadada.

En 7 de gener de 2015, els assaltants armats amb Kalashnikov van entrar a la seu de 'Charlie Hebdo' i van obrir foc contra els presents. A les oficines s'estava celebrant una reunió de la redacció, d'aquí que entre els morts es trobés el seu director, el dibuixant Charb, així com diversos dels seus principals dibuixants --Riss, Cabu i Wolinski--.