L'espectacle Càntut, del músic empordanès Sanjosex i l'acordionista vallesà Carles Belda, que recupera les cançons de la tradició oral gironina, entrarà en una gira de Països Catalans que passarà per Palma, Alcoi i Perpinyà.

Els dos artistes actuaran aquest dissabte, dia 14, al Teatre Mar i Terra de Palma; el 27 a Cardedeu, el 3 de febrer a Guissona, el 17 de febrer a Sant Cugat del Vallès, el 18 de febrer al Centre Cultural Mario Silvestre d'Alcoi, el 23 de febrer al Casal de Perpinyà, l'endemà 24 a l'Hospitalet de Llobregat, el 10 de març a Sabadell, el 17 de març a Vilafranca del Penedès i, finalment, el 21 d'abril a Banyoles, a l'Auditori de l'Ateneu.

Sanjosex i Belda s'han submergit de ple en les cançons i músiques dels avis i han editat un àlbum del mateix títol, Càntut. S'han basat en la base de dades a internet «Càntut», impulsada pel musicòleg Albert Massip, que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona. Actualment aplega més de mil enregistraments i Sanjosex i Belda n'han escollit 15 per a l'espectacle.