Els grups musicals Txarango, Sopa de Cabra i Amaral, entre d'altres artistes, se sumaran al macroconcert per a les persones refugiades al Palau Sant Jordi el pròxim 11 de febrer, organitzat per la campanya Casa nostra, Casa vostra, que reivindica l'acollida dels refugiats a Catalunya.

El cartell, que encara ha de completar-se amb les últimes confirmacions en les pròximes setmanes, mostra noms com Paco Ibáñez, Marina Rossell, Roger Mas, Antonio Orozco, Joan Dausà, Los Chichos i Ismael Serrano, a més de Lluís Llach, Sílvia Pérez Cruz, Macaco i Manolo García, la participació dels quals ja s'havia confirmat.

Rubén Wagensberg, responsable de la campanya, va explicar ahir en roda de premsa que el concert relatarà en tres actes el periple d'un refugiat, des que ha de fugir del seu país fins que arriba a Europa, on no troba oportunitats.

Els artistes filaran la història amb lletres pròpies, versions d'altres cantants i més recursos com la veu en off i fins i tot representacions teatrals, una de les quals comptarà amb la participació dels actors de la sèrie de TV3 Merlí.

«Fa falta implicar-se des del que sabem fer els artistes», va explicar l'actor i músic Joan Dausà, membre actiu de la campanya des del principi, que va descriure l'ajuda als refugiats com «una causa forta» que uneix molta gent.

De la seva banda, Dani «Macaco» Carbonell va denunciar la «hipocresia de l'esfera política» respecte a aquesta crisi, i va declarar que la intenció de la campanya és «remoure el debat» i provocar «accions reals».

La campanya ha posat a la venda 15.000 entrades, de les quals ja s'han venut més d'un terç, per omplir el Palau Sant Jordi, del que disposaran de manera gratuïta, i que Wagensberg descriu com «un símbol de moltes lluites».

L'espectacle, que es preveu que duri dues hores, incorporarà La Colla Vella Xiquets de Valls, Els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove de Tarragona, a més de la coral Carmina i l'Orquestra Simfònica del ESMUC.

Manu Guix dirigirà el número final del concert i coordinarà Lax'n'Busto, Gossos, Santi Balmes, Andrea Motis, Anna Roig i Elena Gadel, entre d'altres, que participaran junts en l'última cançó. L'acte serà gravat per TV3 i Mediapro, entre d'altres companyies, sense aclarir si serà en directe.