n El cicle Escenaris, que organitzen de forma mancomunada disset municipis del Gironès, comptarà aquest any amb 127 propostes teatrals que es programaran fins al 30 de juny. El cicle va arrencar ahir per partida doble a Celrà i a Sarrià de Ter amb la posada en escena de Irena a la gola dels llops, de la Cia Gaia Contes, i Intuyo, de la Cia Carlo-Mô, respectivament.

No obstant això, l'espectacle inaugural serà Kilòmetres, de Meritxell Yanes, en un acte a Llagostera el 28 de gener.

Entre les grans obres de l'extensa programació hi ha Ventura, amb David Planas i Meritxell Yanes, de la qual s'han programat 8 funcions a Celrà; El Mag Lari, amb l'espectacle Lari Poppins, el 4 de febrer al Teatre de Salt; Pares nostres, de la Cia Indòmita, que es vaurà a Celrà i a Fornells de la Selva; L'electe, amb Ramon Madaula i Roger Coma, al Teatre de Salt, o Avui no sopem, de la Cia Focus, al Teatre de Bescanó.

L'actriu Clara Segura, Premi Butaca 2016, serà al Teatre de Salt amb Conillet,

El tècnic de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Ramon Batlle, va destacar ahir en roda de premsa les representacions L'electe, de Ramon Madaula i Roger Coma, o Infàmia, de Bitò Produccions.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va destacar en la presentació que «escenaris és un festival ja consolidat en què totes les institucions que participen en el projecte volen impulsar la cultura per tot el territori».

La consellera comarcal de Cultura, Maria Mercè Roca, va comparar Escenaris amb un encaix de boixets on «cada puntada aporta un gran dibuix fet pels espectadors i els ajuntaments de la comarca».

Roca va destacar el paper del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona, com a dinamitzadors i coordinadors de l'esforç que el conjunt de municipis dediquen al seu propi projecte cultural local. També va destacar que es fa possible que tothom pugi accedir a la cultura amb les mateixes condicions.

L'alcalde de Celrà, Daniel Cornellà, va cloure la presentació explicant que «Escenaris és un bon exemple de mancomunació intermunicipal, on cada ajuntament aporta una part en benefici del conjunt del projecte; en aquest cas en el foment de la cultura».