n El proper dimecres 18 de gener comença a CaixaForum Girona el cicle de conferències La filosofia i el sentit de la vida.

Seran un total de 4 conferències on es plantejaran quatre de les grans qüestions filosòfiques de tots els temps: la condició humana, Déu, la veritat i la comunitat.

Les conferències les impartirà Josep Maria Esquirol (1963), premi Ciutat de Barcelona i Premio Nacional de Ensayo 2016 per l'obra La resistència íntima: assaig d'una filosofia de la proximitat.

Esquirol és professor de la Universitat de Barcelona, on imparteix filosofia política i pensament contemporani; director del grup d'investigació Ètica i Filosofia Contemporània i del màster en pensament i creativitat de la Salle.

Esquirol és autor de diversos llibres, entre ells El respeto o la mirada atenta (Gedisa, 2006), El respirar dels dies (Paidós, 2009) o La frivolidad política del final de la historia.

D'altra banda, un altre filòsof, Oriol Ponsatí-Murlà, serà qui farà la presentació del cicle coincidint amb la primera conferència.