Tina Vallès (Barcelona, 1976) es va proclamar ahir vencedora del segon premi Llibres Anagrama de novel·la en català, dotat amb 6.000 euros, amb La memòria de l'arbre.

La novel·la guanyadora s'endinsa en les preocupacions d'en Jan, un fill únic que veu com els seus avis s'instal·len a casa seva.

El jurat destaca l'habilitat narrativa de l'autora, l'estil contingut, l'alt domini de la llengua i la credibilitat de la veu del nen narrador, «que fan de La memòria de l'arbre una petita joia de gran nivell literari».

Filòloga, traductora i escriptora, Vallès s'ha prodigat en el gènere del relat i la literatura infantil amb diversos títols, i l'any 2012 va guanyar el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions amb el recull de relats El parèntesi més llarg. L'any 2011 va publicar la seva primera novel·la, Maic (Baula).

El jurat del premi Llibres Anagrama ha estat format per Mita Casacuberta, Guillem Gisbert, Imma Monsó, Sergi Pàmies, Isabel Obiols i l'editor Jordi Herralde. Es van rebre 18 originals.