La seu d'EspaiCaixa a Girona va obrir ahir una exposició que, en col·laboració amb HelpAge International Espanya, recopila una selecció de fotografies que acosten el públic a escenes de la vida quotidiana d'ancians a l'Àfrica, Llatinoamèrica i Àsia.

La mostra, que és itinerant i es podrà veure fins al pròxim 17 de febrer a la capital gironina, presenta una selecció de dotze retrats per aprofundir en les circumstàncies de l'envelliment a països com Colòmbia, Jamaica, Etiòpia, Kènia, Birmània o el Nepal. A les imatges, quatre testimonis de cada país expliquen les seves vivències del dia a dia.

L'objectiu de l'exposició és retratar la situació en què viuen les persones d'edat avançada en països en vies de desenvolupament, on aquest col·lectiu experimenta un creixement important.

Més enllà de la mostra, l'EspaiCaixa Girona va acollir ahir la conferència col·loqui Els drets i els reptes de les persones grans en països en desenvolupament, a càrrec d'Isabel Martínez, que va oferir informació sobre tendències sociodemogràfiques a diferents llocs del món. A la xerrada es van exposar les tendències demogràfiques a diferents països i la situació en què viuen les persones grans, posant especial èmfasi en els drets i reptes que tenen.

Cinefòrum

L'EspaiCaixa també celebrarà avui un cinefòrum amb la projecció del film Hotel Rwanda. Les projeccions continuaran el proper 27 de gener amb Son of Babylon i, el 3 de febrer, amb Conducta. Totes les projeccions seran a les cinc de la tarda.

D'altra banda, per sensibilitzar sobre els drets d'aquest col·lectiu en aquells llocs, l'Obra Social La Caixa i HelpAge International Espanya han signat un acord de col·laboració amb el qual volen, amb mostres com aquesta, difondre els drets, la dignitat o el tracte digne especialment a la gent d'edat avançada.